Welkom!

Welkom op onze blog!

Vandaag 02/09/09 beginnen we onze eerste I.O.(integrale opdrachten)
Doorheen het hele jaar zullen we deze blog regelmatig aanvullen met foto's, verslagen en voorbeelden van I.O.'s

De blog is gemaakt door de leerlingen van 3 stw (Jens, Sacha, Mohamed, Malik, Nassira en Sherazade) en 4 stw (Bart, Laura, Jessica, Hélène, Morgane en Charles).

Bedankt om onze blog te bezichtigen en tot ziens!!!

maandag 3 mei 2010

4STW organiseert bingonamiddag

Al weken hadden de leerlingen zich voorbereid op deze activiteit. Zij voerden een onderzoek uit naar bejaarden: hoe omgaan met bejaarden, hoe zit het met diversiteit tussen jongeren en bejaarden, etc. Ze interviewden een aantal bejaarden om te weten te komen wat zij het liefst eten bij hun koffie, als vieruurtje. Om helemaal goed voorbereid te zijn, gingen ze ook al eens langs in rusthuis Atrium. Daar maakten ze kennis met Peter en Machtelt, de ergotherapeuten en Jakob, de zorgcoördinator. Er werd heel wat informatie uitgewisseld en concrete afspraken gemaakt.

Tijdens de uren voeding, probeerden de leerlingen verschillende soorten taarten uit: abrikozentaart, pruimentaart, bananentaart en kriekentaart. Dat zouden de bewoners toch zeker lekker moeten vinden? Met de hulp en ondersteuning van mevr. Briesen brachten ze deze opdracht tot een goed einde. De bewoners vonden het alleszins zéér lekker!

Tijdens de uren sociale wetenschappen en expressie, bereidden de leerlingen niet alleen de bingo voor, maar staken ze zelfs een heuse act in elkaar. Op de tonen van Laura Lynns “je hebt met duizend maal belogen”, zouden ze de bejaarden een afscheid om nooit te vergeten bezorgen. Er was heel wat oefening nodig om ervoor te zorgen dat iedereen de pasjes gelijk uitvoerde, maar dankzij het grote enthousiasme van álle leerlingen, werd ook dit een succes.

De leerlingen werden in Kraainem enthousiast onthaald, zowel door de verzorgers als door de bewoners. Laura en Hélène presenteerden de bingo zoals het hoorde: met luide stem, in het Nederlands én het Frans en ze betrokken er zelfs de bewoners bij: om beurten mochten zij zelf een cijfer uit het mandje (gehaakt door een van de bewoners) trekken. De andere leerlingen, Jessica, Bart en Morgane hielpen, net zoals mevr. Vandersmissen, de bewoners die het wat moeilijker hadden. Sommige bewoners hoorden niet meer zo goed, daarvoor schreven ze de cijfers op een blad. Andere bewoners konden niet altijd aandachtig volgen, ook daar was af en toe wat hulp nodig.
Meneer Heck was de eerste die een volledige rij had, en kreeg dus als eerste enkele zelfgebakken koekjes. Blij dat hij was! De namiddag eindigde met twee grote winnaars: twee dames. Ook zij straalden toen ze een hele hoop koekjes cadeau kregen.
Toen was het tijd voor taart en koffie en opnieuw waren de bewoners (en de verzorgers) vol lof over de inzet en de prestatie van onze leerlingen. Toen ze zich daarna nog eens volledig lieten gaan tijdens de act, was de namiddag meer dan geslaagd.

Zowel de leerlingen, de bewoners, de verzorgers en de leerkrachten hebben genoten van deze leuke namiddag. Het is een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is, zowel vanuit de school als vanuit het rusthuis. De banden tussen jong en oud zullen we dus blijven aanhalen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten