Welkom!

Welkom op onze blog!

Vandaag 02/09/09 beginnen we onze eerste I.O.(integrale opdrachten)
Doorheen het hele jaar zullen we deze blog regelmatig aanvullen met foto's, verslagen en voorbeelden van I.O.'s

De blog is gemaakt door de leerlingen van 3 stw (Jens, Sacha, Mohamed, Malik, Nassira en Sherazade) en 4 stw (Bart, Laura, Jessica, Hélène, Morgane en Charles).

Bedankt om onze blog te bezichtigen en tot ziens!!!

maandag 3 mei 2010

3STW organiseert verjaardagsfeestje

De leerlingen hadden het al lang op hun jaarplanning zien staan: IO Er is er één jarig. En ze keken er naar uit: een verjaardagsfeestje organiseren! Alle aspecten van de organisatie van dit feestje werden door de leerkrachten in hun handen gelegd: versiering, de taart, spelletjes,… Op basis van verplicht vooronderzoek (wat vinden 9-jarigen leuk? Waar zijn ze mee bezig? etc.) staken zij een namiddagvullend programma in elkaar.

Donderdagvoormiddag stond in het teken van de taart: met z’n allen bakten ze een speciale verjaardagstaart, die ze speciaal voor Flora heel mooi versierden. Er werd ook de laatste hand gelegd aan de versiering en de laatste concrete afspraken werden gemaakt en nog snel opgeschreven, zodat niemand ze zou vergeten. We konden vertrekken naar De Zonnewijzer: Jens en Malik met de auto met mevr. Briesen; Sherazade, Nassira, Sacha en Mohamed met de tram met mevr. Vandersmissen.

Aangekomen in De Zonnewijzer, werden we enthousiast onthaald door juf Isabelle. De leerlingen kregen vrij spel om de klas in te richten zoals zij het wilden. Alle banken werden in een grote U gezet en de (zelfgemaakte) versiering werd nog snel opgehangen: de kinderen kwamen er al aan! Onder leiding van Sherazade werd de klas in twee groepen verdeeld, die beurtelings een schattenjacht zouden spelen op de speelplaats, en een aantal woordspelletjes in de klas. Groep 1 werd begeleid door Malik, Nassira en Sherazade; groep 2 stond onder de leiding van Mohamed, Sacha en Jens. Beide groepen waren heel erg enthousiast en deden heel goed mee met de spelletjes. De schattenjacht werd nog leuker toen bleek dat de schat bestond uit snoepjes voor iedereen!

Toen was het tijd om écht te vieren: de taart werd erbij gehaald en Flora kreeg een speciaal voor haar gemaakte kroon opgezet. Iedereen zong luidkeels “lang zal ze leven!” en Flora blies alle kaarsjes bijna in één keer uit. Daarna kon iedereen rustig genieten van een stukje (heerlijke!) taart en een drankje. Voor we het wisten, was de namiddag voorbij. De leerlingen zorgden er (mits een beetje aansporing van de leerkrachten) voor dat alles werd opgeruimd en vertrokken voldaan terug naar school.
Zowel juf Isabelle, de kinderen, de leerlingen van 3STW en de leerkrachten vonden het een fijne namiddag. Hier en daar zijn nog wat verbeteringen mogelijk, maar de namiddag is vlot en zonder veel problemen verlopen. Iedereen heeft zich geamuseerd en we kijken al uit naar volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten